1 Kasım 2010 Pazartesi

YENİ KEŞİF + KURUTULMUŞ DOMATES VE ZEYTİNİN UYUMU

Pazar günü sinema öncesi sushi mi İtalyan mı derken yeni bir restaurant olan Mirano'yu denemeye karar verdik. Ataköy Plus ve İstinye Park olmak üzere 2 şubeleri varmış İstanbul'da. Pizzası güzel, makarnaların tamamı ise ev yapımı, hatta hamura gözünüzün önünde şekil verdikleri supersonic bir makarna makinaları var ki saatlerce seyredebilirim :)

İtalyan restaurantlarında genelde ev yapımı ekmeğin yanında zeytinyağı, zeytinyağı + nar ekşisi, zeytinyağı + zeytin ezmesi gibi karışımlar sunarlar. Mirano'daki sunum ise çok farklı ve lezizdi. Hemen evde de denedim, çok lezzetli oldu :)

Malzemeler:
20 adet kurutulmuş domates (yarım saat sıcak suda bekletilmiş)
1,5 çorba kaşığı zeytin ezmesi ve ya 20-25 adet çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
Sızma zeytinyağı

Hazırlanışı:
Suda beklemiş ve yumuşamış domatesleri zeytinler ile birlikte rondoya koyup üzerine bir miktar sızma ekleyin ve karıştırın. Tam bir püreden ziyade daha dişe gelecek kadar parçalayın.
Aperitif kaselerine birer çorba kaşığı koyup üzerlerine tekrar sızma gezdirin.
Kızarmış ekmek ile servis edin.
...ve ya dörde bölünmüş tost ekmeklerinin üzerine sürerek kanepeler de hazırlayabilirsiniz, beyaz peynir ile nefis olur...

1 yorum:

  1. çıtır çıtır yerim seni ben; herşeye tat veren kurutulmuş domatesim :*

    YanıtlaSil

Diyorum ki...