13 Kasım 2010 Cumartesi

CRAB SPRING ROLLS (YENGEÇ ETLİ ÇİN BÖREĞİ DE DİYEBİLİRİZ:))

Geçen Pazarki sushi maceramızdan bir hayli yengeç eti arttı (marketlerde satılan yengeç sticklerden). Derin dondurucudan bana bakıp duruyorlar. Salataya mı eklesem, üşenmeden bir sushi günü daha mı yapsam derken aklıma, Paris'teki Asian'da yediğimiz o muhteşem spring roll'lar düştü. Asian da ayrı bir konu hoş... Bunca kez Paris'e gidip de sadece bir kere gidebilmiş - o da tesadüfen, yokluktan - olmak da ayıp ayrıca... Neyse, Paris'e giderseniz şayet, Hotel George V'in tam karşısındaki bu süper mistik restaurantı mutlaka deneyin derim...
Yengeçlerle ne yapacağıma gelince...
Önce bahsettiğim yengeç etlerini incecik doğrayıp üzerine taze soğan ve azıcık tabasco sos ve belki bir - iki diş sarımsak ekleyeceğim. Hazırladığım bu içi, sigara böreğinden kalın, paçanga böreğinden biraz daha ince olacak şekilde hazır yufkaya sarıp nar gibi kızartacağım. Sonra da soya sosuna bandırıp yiyeceğim. Bakalım nasıl olacak, onu da denedikten sonra yazarım :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diyorum ki...