Şahane oldu! Buradan buyrun :)
Malzemeler:
1/2 kg brokoli
2 çay bardağı su
500 ml süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un (çok da tepeleme olmasın)
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Brokolileri bir süre sirkeli suda bekletip iyice sudan geçirdikten sonra gelişigüzel birkaç parçaya bölün ve üzerine 2 çay bardağı su ve bir miktar tuz ile haşlayın. Brokoliler yumuşayınca el blenderi ile püre haline getirin (suyunu süzmeden). Bir başka tencerede tereyağını eritip üzerine unu ekleyerek bir süre kavurun. Unun kokusu çıkınca üzerine brokoli püresini ve sütü ilave edin ve kaynayıncaya kadar karıştırın. Eğer çorba çok kıvamlı ise, bir miktar (istediğiniz koyuluğu elde edene kadar) sıcak su ile açabilirsiniz. Son olarak tuz ve karabiberi ilave edip tekrar el blenderi ile biraz daha karıştırın (buna çok da gerek yok ama benim gibi paranoyaksanız her konuda işinizi bu şekilde garantiye almış olursunuz).
Not: Krema ile de yapılabilir ama ağır olur sanki...
29 Kasım 2010 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
çorbaya değil de saate yorum yapmak istedim: 05:39 derken :) nasıl bir blog aşkıdır bu :)
YanıtlaSil