2 Kasım 2010 Salı

TAVUK KEYFİ (MISIR SOSLU, KREMALI, TAVUKLU KREP)

Bilenler bilir, yıllar yıllar önce, Nişantaşı'nda, şu anda Den Café'nin olduğu yerde Café Keyif vardı ve gerçek bir fenomendi. Her Cuma ve Cumartesi istisnasız giderdik. O zamanlar, bu kadar mekan çeşitliliği yoktu ve herkes - gerçekten herkes - Keyif'e gelirdi; içi dışı dolup taşar, girmek için önünde kuyruk olurdu. Keyif'in en leziz spesyali ise Tavuk Keyfi'ydi. Enfes mısır soslu tavuklu krep... Bizler, Dame de Sion mezunu koca kazıklar olduktan, her birimiz iş güç sahibi olduktan, kimimiz evlenip çoluk çocuğa karıştıktan ve Keyif kapandıktan yıllar sonra bile Tavuk Keyfi için toplanmaktan vazgeçmedik. Buradan buyrun...

Malzemeler (3-4 kişilik)
Krep için:
2 yumurta
1 bardak süt
3 - 4 kaşık un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Pişirmek için tereyağı

İç malzeme için:
4 - 5 adet kalça şiş (küçük küpler halinde doğranmış)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Sos için:
3 bardak (yaşlaşık 200 ml'lik 3 kutu) süt kreması
1 büyük kutu mısır konservesi
Karabiber

Süs için:
İncecik kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı:
Krep malzemelerini blender ile pürüzsüz ve biraz sulu bir karışım elde edene kadar çırpın.
Yaklaşık 30 cm çapında teflon bir krep tavasına önce fındık kadar tereyağı sonra da küçük bir kepçe krep hamuru döküp hamuru tavaya yayın. Krep biraz harlı ateş ister ve çok hızlı pişer, dikkat! Her iki tarafı da piştikten sonra geri kalan hamura da aynı işlemi uygulayın. Toplamda 6 büyük krep elde edeceksiniz.

Bu arada, tavukları da 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile önce suyunu salıp sonra yağına inene kadar soteleyin. Tuz ve karabiberi ilave edip ocaktan indirin.

Ayrı bir tencerede krema ve mısırları el blenderi ile çırpıp mısırlar parçalanıncaya kadar karıştırın. Ocağa koyup kısık ateşte 5 dk kaynamaya bırakın (tencerenin ağzı açık olsun).

Servis tabağına bir adet krep ve içine de arzu ettiğiniz kadar tavuk koyup, önce 2 yanı malzemenin üzerine getirip yukarı doğru sarın ve tabakta ters çevirdikten sonra üzerine bol miktarda sos ilave edin. İnce kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis edin. İdealde kişi başına bir adet yeter gibi gözükse de kimse ikinciyi yemeden sofradan kalkmaz, hazırlığınızı ona göre yapın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diyorum ki...