30 Ekim 2010 Cumartesi

SEBZE ÇORBASI

Bu mevsime daha çok yakışan bir çorba olabilir mi? Ve de bu kadar kolay ve faydalı? Yapınız, içiniz, içiriniz!

Malzemeler (5-6 kişilik):
1 tavuk budu ve hatta kemikleri
1 minik kereviz
1 havuç
10 yaprak ıspanak
1 sap pırasa
1 küçük patates
3-4 tutam arpa şehriye
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz

Hazırlanışı:
Tavuk budu (derisiyle beraber) ve kemikleri  su ve tuz ile pişene kadar kaynatın. Burada amaç tavuk suyu elde etmek.
Tüm sebzeleri rondodan geçirin.
Bir tencerede kızdırdığınız yağda sebzeleri soteleyin; içinde patates olduğundan nişastasını bırakıp tencereye yapışmaya meyledecektir, karıştırın, patates çorbaya kıvam vermesi açısından önemlidir.
Sote sebzelerin üzerine tavuk suyunu ilave edip pişmeye bırakın.
10 dk sonra şehriyeleri ve bir bardak kadar daha sıcak suyu ilave edin; ve tabii tuz da.
Dilerseniz tavuk etlerini derisinden ayırıp, incecik kıydıktan sonra çorbaya ilave edin ya da kediye verin :) Kediniz varsa, haşlanma esnasında mutfakta bekliyordur nasılsa :))
Şehriyelerin dişe gelmesiyle birlikte çorba da pişmiş demektir.
Gerekli olmamakla beraber biraz karabiber de yakışır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diyorum ki...