28 Ekim 2010 Perşembe

DOLMA YAPMAKTAN KORKMAYIN :)

Yeşil biber, sarı biber, kırmızı biber, kabak, domates gibi tüm sebzelerden yapacağınız dolmalar için süper pratik bir iç... Gurbette olan, yalnız yaşayan ve henüz sevgili yapmış olan kuzularım, buyurunuz efem :)
Not: Bu ölçüden yaklaşık 13 - 15 dolma çıkıyor.
Malzemeler (tamamı çiğden karıştırılacak)
300 gram yağsız dana kıyma
1 küçük çay bardağı baldo pirinç (Jasmine falan kullanıp fantazi yapmayın)
10-12 sap ince kıyılmış taze soğan
1 demet ince kıyılmış maydanoz (çok gibi geliyor kulağa ama değil) -kabak dolduracaksanız bolca dereotu -
1 çorba kaşığı biber salçası
1 iri domates rendesi
1 çorba kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
2-3 çorba kaşığı Riviera zeytinyağı
Tuz
Sos için:
Tereyağı, Riviera zeytinyağı, salça ve 1 domates rendesi (yukarıdaki malzemelere ilave olarak)

Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri köfte yoğurur gibi iyice karıştırın.
Biber, domates, kabağı bu malzeme ile silme doldurun.
Tencerede tereyağı ve zeytinyağını kızdırın, içine salça ve domatesi ilave edip soteleyin. Bu sosun üzerine dolmaları, açık ağızları birbirine bakacak şekilde dizin. Bir çay bardağı sıcak suyu ilave edip kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Pirinçler şişip, sebzeler yumuşadığında ocağı kapatabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diyorum ki...