28 Ekim 2010 Perşembe

PATATESLİ KEK / EKMEK (AYSUN & NİLÜ'DEN)

Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
3 orta boy patates (haşlanıp küp doğranmış)
3 ince sap pırasa (ince kıyılmış)
Dereotu & maydanoz (sevdiğiniz kadar)
Tuz, karabiber, 1 tutam kuru nane
Aldığı kadar un (ve ya Sade KekUn karışımı)
Kabartma tozu
Üzeri için bol susam

Hazırlanışı:
Yumurtalardan 2 tanesini tam, birinin sadece beyazını (sarısı kekin üzeri için saklanacak), yoğurt ve sıvı yağ ile homojen bir karışım elde edene kadar mikser ile çırpın. Unu kabartma tozu ile birlikte eleyerek karışıma ilave edin (Kekun kullanacaksanız kabartma tozuna gerek olmayacak). Karışım kek kıvamına gelince tüm sebzeleri, ince kıyılmış maydanoz, dereotu, tuz, karabiber ve naneyi ilave edin. Şekil için kek kalıbı ve ya 30 cm çapında bir tepsi kullanabilirsiniz -ben tepsiye pişirme kağıdı yayıp keki üzerine dökmeyi tercih ediyorum-
Kek karışımının üzerine ayırdığımız yumurta sarısını bir fırça yardımı ile sürüp üzerini kaplayacak şekilde susam serpin. 170 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra karelere bölüp servis edebilirsiniz. Yemek öncesi zeytinyağı ile aperitif olarak servis edebileceğiniz bir ekmek ve ya beş çayının tuzlu ikramı olabilir. Bon appétit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diyorum ki...