25 Mart 2010 Perşembe

NACHOS

Pazar günü maç var, evde maç daveti vereceklere birayla ikram edecekleri bir nachos tarifi.

Malzemeler:
1 büyük paket Doritos (peynirli)
Sos için:
2 kaşık zeytinyağı
3 iri domates
1 baş kuru soğan
1 diş sarımsak
İnce kıyılmış birkaç dal maydonoz (isteğe göre)
Acısso / Tabasco sos
Jalopeno biber turşusu (15 - 20 dilim)
Meksika fasulyesi (konserve olarak tüm marketlerde var)
150 gr rende taze kaşar peyniri

Hazırlanışı:
Normalde tüm sos malzemelerini robottan geçirmek de mümkün ama ben bıçakla doğramanızı tavsiye ederim :)
Domateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın.
Soğan ve sarımsağı da çok ince kıyın.
Tencereye yağı koyup biraz ısınınca önce soğan ve sarımsağı hafif kavurup ardından küp domatesleri ilave edin. Acıya dayanıklılığınıza göre tabasco sosu ve meksika fasulyelerini de ekleyin. Tencerenin kapağı açık olarak suyu çekilene ve yağına inene kadar pişirin. Ocak kapandıktan sonra çok ince kıyılmış maydonozları ilave edin ve soğumaya bırakın.
Bir fırın kabına mısır gevreklerini koyduktan sonra üzerlerine jalopeno biberleri gelişigüzel serpin. Sosun soğuduğundan ve ya bir hayli ılındığından emin olduktan sonra mısır gevreklerinin üzerine dökün. En son rende kaşarı da ilave ettikten sonra, önceden ısıtılmış 250 derece fırında 5-7 dakika pişirip üzerinin kızarması için ızgara konumuna getirip 1-2 dakika daha fırında tutun ve çıkartıp sıcak olarak servis edin.

Servis önerisi: Nachos porsiyonlara bölünecek bir aperitif değildir, herkes aynı fırın kabından ya da servis tabağından yiyecek mecburen :) Yeni Tekel Birasını da şiddetle tavsiye ederim. İyi olan kazansın!

3 yorum:

  1. kuzu bak buna bir de kiyma koydun mu tam "chilli con carne" olur...sahane olur...kiymasiz da olur...evde olmasa malzemeler keske de ben de simdi gidip yapmasam...ama artik cok zor :)

    YanıtlaSil
  2. O da nefis oluyor ama evde hiç yapmadım. Munich'de Enchilada'da yemek lazım, October Fest falan bahane edelim, gidip yiyelim ;)

    YanıtlaSil
  3. geçen gün bir arkadaşım biftekle yapmıştı, o da harikayı; fasulye yerine julyen doğranmış ızgara biftek :)

    YanıtlaSil

Diyorum ki...