Kabak kızartmasına bayılırım ama hep üç-beş tane alırım tabağıma, kızartma olduğu için... Halbuki o kadar lezzetli bir garnitürdür ki, neden neredeyse 0 kalorisi olan kabağı kızartarak bu kadar günahkar bir yemek haline getirirler anlamam. Formül basit, lezzet garanti :)
Malzemeler:
4 adet orta boy kabak
1-2 çorba kaşığı riviera zeytinyağı
Karabiber
Tuz ve ya sebzeli çeşni
Hazırlanışı:
Kabakları 0,5 cm kalınlığında yuvarlak kesin.
Bir karıştırma kabında, zeytinyağı, karabiber ve tuz ve ya sebzeli çeşni ile karıştırın.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye gelişigüzel dizin.
250 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Üzerine sarımsaklı ve ya sarımsaksız yoğurt koyarak servis edin.
Bu kadar basit ve leziz!
25 Mart 2010 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Diyorum ki...