25 Mart 2010 Perşembe

KIZARTMADAN KABAK KIZARTMA

Kabak kızartmasına bayılırım ama hep üç-beş tane alırım tabağıma, kızartma olduğu için... Halbuki o kadar lezzetli bir garnitürdür ki, neden neredeyse 0 kalorisi olan kabağı kızartarak bu kadar günahkar bir yemek haline getirirler anlamam. Formül basit, lezzet garanti :)

Malzemeler:

4 adet orta boy kabak
1-2 çorba kaşığı riviera zeytinyağı
Karabiber
Tuz ve ya sebzeli çeşni

Hazırlanışı:

Kabakları 0,5 cm kalınlığında yuvarlak kesin.
Bir karıştırma kabında, zeytinyağı, karabiber ve tuz ve ya sebzeli çeşni ile karıştırın.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye gelişigüzel dizin.
250 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Üzerine sarımsaklı ve ya sarımsaksız yoğurt koyarak servis edin.

Bu kadar basit ve leziz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diyorum ki...