15 Mart 2010 Pazartesi

FOCACCIA (İtalyan pidesi)

Bu haftasonu yaptım, harika oldular, herkes bayıldı :)
Malzemeler:
500 gr tam buğday unu (Söke kullandım ben)
1 paket Dr Oetker instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı bal ve ya şeker (bal olsa daha iyi olur)
Kıvamına gelecek kadar su

Çeşni için:
Önceden ılık suda bekletilmiş 8 - 10 adet kurutulmuş domates
Yarım kuru soğan
10 - 12 adet siyah zeytin ve ya dilimlenmiş konserve siyah zeytin.
Sızma zeytinyağı
1 avuç irmik

Hazırlanışı:
Un, instant maya ve tuzu bir kaba birlikte eleyin.
Balı ekleyin ve elinizin dayanacağı ısıdaki ılık suyu yavaş yavaş ilave edip ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun (hamuru çok sert tutmayın).
Hamurun üzerini kapatıp ılık bir yerde (kalorifer yanı gibi) 1 saat ve hatta vaktiniz varsa daha fazla mayalanmaya bırakın. Ne kadar uzun mayalanırsa o kadar güzel olur.
Mayalanan hamuru 2 eşit parçaya bölün.
Bu arada fırın tepsisine yağlı kağıt serip bir miktar irimik serpiştirin.
İlk parçayı yumuşamış ve küp küp kesilmiş kurutulmuş domates ve 2 çorba kaşığı kadar sızma zeytinyağı ile harmanlayıp fırın tepsisine pide şeklinde yerleştirin.
İkinci parçaya ise iri küpler halinde kesilmiş soğan, siyah zeytin ve 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı ile harmanlayıp fırın tepsisine pide şeklinde yerleştirin.
Bu pidelerin üzerine de bir miktar irmik serpin.
250 derece fırında kızarana kadar pişirin ve ılık servis edin.

Sızma zeytinyağı, zeytin ezmesi ve ya labne peynir ile nefis oluyor :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diyorum ki...