25 Mart 2010 Perşembe

LİKÖRLÜ BADEMLİ BİSKÜVİ PASTASI

Yemek yapmayı seven herkes hayatında en az bir kez denemiştir bisküvi pastası yapmayı diye düşünüyorum, evdeki malzemelerle yapılabilecek süper leziz bir tatlıdır. Bu da ona annemle kattığımız yorum :)

Malzemeler:
1 paket pötibör bisküvi
1 paket 80 gr bitter çikolata
1 çorba kaşığı kakao
50 gr tereyağı
1 yumurta
2 çorba kaşığı toz şeker (arttırılabilir)
3 çorba kaşığı badem likörü
2 çorba kaşığı süt
File badem
Yağlı kağıt

Hazırlanışı:
Bisküvileri un haline getirmeden küçük parçalar halinde kırın.
Bitter çikolatayı benmari usulü ertin.
Küçük bir tencerenin içinde tereyağını ertin ve içine toz şeker ve kakaoyu ilave edin, şeker eriyince tencereyi ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
Ilık karışımın içine 1 yumurtayı katıp çırpma teliyle çırpın.
Daha sonra 2 çorba kaşığı sütü, likörü ve erimiş çikolatayı ekleyin.
Sıvı karışım ve bisküvileri iyice karıştırın (bisküvileri ezmeden).
Pastayı yağlı kağıda dökün ve elinizle şekil verin; istediğiniz şekli almaya yakın kağıdı açıp pastanın etrafına file bademleri serpin ve tekrar kapatın, son şeklini verin.
10 dk derin dondurucuda, 1 saat kadar da buzdolabında bekletip dilimleyerek servis edebilirsiniz.

1 yorum:

  1. http://socialmariposa.blogspot.com/2010/03/kara-kedinin-mutfag.html

    YanıtlaSil

Diyorum ki...