4 Aralık 2010 Cumartesi

ŞARAP MANTARI

Şaraptan anlar mıyım? Hmmm, çok değil; sadece ne sevdiğimi bilirim, demi-sec içemem mesela, illa sec olacak, tatlı asla olmayacak, çok taze olmayacak, mümkünse servis edilmeden biraz havalandırılmış olacak (nerdeee) falan filan (Regina Filangee vs Phoebe Buffay :)) Sofra şarabı ise biraz "ne çıkarsa bahtına" grubunda; bu konuda Kayra olayı çözmüş gibi... Şarabın bir de stres dolu mantarı vardır :)) Yıllanmak üzere üretilen şaraplarda son derece elzem ve fakat sofra şarapları için (bence) son derece gereksizdir. Bildiğim kadarıyla da soyu tükenmekte ve bulunması da her geçen gün daha zor olan bir türdür. Bundan sebep, aklı başında şarap üreticileri, belli başlı şaraplarında twist off kapak ve ya plastik mantar kullanmakta... Nispeten ucuz sofra şaraplarında, mantar kırıldı şaraba karıştı, şarap buram buram mantar kokuyor gibi durumlar da olmuyor böylelikle... Bir de bu aralar şarap alırken yılına bakın, 2007 üretimli olanlardan kötü olanına denk gelmedim neredeyse... Frontera Cabernet Sauvignon'un da her daim hastasıyız :)) A votre santé!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diyorum ki...