13 Aralık 2010 Pazartesi

ASYA USULÜ SEBZELİ TAVUK ("STIR-FRIED" :) CHICKEN & VEGETABLES)

Haftasonu yaptık, çok lezzetli oldu :)

Malzemeler (4 kişilik)
10 parça tavuk kalça şiş (kuşbaşı doğranmış)
2 adet kırmızı biber
2 adet kabak
2 adet havuç
1 iri kuru soğan
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı zencefil (mümkünse taze, yoksa toz)
1 çorba kaşığı bal
Soya sosu
Tabasco sos
Zeytinyağı (varsa biraz susam yağı)

Hazırlanışı:
Tüm sebzeleri uzunlamasına (julyen) ince ince doğrayın. Soğanlar da iri iri yarım ay şeklinde doğransın.
Vok tava içinde yaklaşık yarım çay bardağı zeytinyağını kızdırın. Pişme sırasına göre, önce havuçları, sonra biberleri, kabak ve ardından soğan, sarımsak ve zencefili ilave edin. Sebzelerin diri kalması için ateş harlı olmalı.
Bir başka kızgın (yağsız) tavada ise eşzamanlı olarak tavukları soteleyin, ta ki suyunu salıp sonra tekrar çekip yağına inene kadar.
Sebzeler ve tavuklar ayrı ayrı piştikten sonra, hepsini vokta bir araya getirin. Yarım çay bardağından biraz daha fazla soya sos, 1 çorba kaşığı bal ve dilediğiniz kadar tabasco sos ilave edip kuvvetli ateşte soya sos çekilene kadar soteleyin. Bu kadar :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diyorum ki...