21 Aralık 2010 Salı

KIRMIZI ETİ NASIL MARİNE ETSEK?

Kırmızı eti çok sevmem; yerim mecburen ama bayılmam. Bahsettiğim parça et; yoksa köfte falan yerim tabii, hem de bayılarak... Koyunun ve kuzunun yanından geçemem ne yazık ki... Biftek falan yiyeceksem de öyle sadece kekikle pişenini değil mümkünse uzun uzun marine edilmiş olanını tercih ederim ve de çok yumuşak ve hiç yağı olmayanını... Şöyle birşey denedim, bence çok güzel oldu ;)

Miktar verememekle birlikte malzemeler:
Biftek ve ya entrecote
Süt
Kuru soğan
Zeytinyağı
Belki biraz Tabasco sos

Hazırlanışı:
Soğanları ince halkalar halinde doğrayın. Kapaklı bir kabın dibine sırasıyla soğan halkaları, süt, biraz yağ ve biftek dilimlerini bu sırayla kat kat dizin. Dizme işi bittiğinde süt etlerin üzerini kapatmış olsun. Kapağı kapatıp etleri buzdolabına atın ve 24 saat dinlendirin. Pişirmek için ızgara tavasını (mümkünse dökme demirden) biraz yağlayıp kızdırın ve pişirin. İçi sulu ve kırmızı olsun derseniz çok harlı ateşte; yok benim gibi iyi pişmiş seviyorsanız da nispeten orta halli bir ateşte pişirip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diyorum ki...