Malzemeler:
5 küçük kabak (neredeyse baby kabak boyutunda ama aslında sakız kabak)
1 havuç
1 kuru soğan
5 dal taze soğan (küçük/orta boy)
1 dolu avuç dereotu (saplarıyla)
1 dolu avuç maydonoz (saplarıyla)
3 yumurta
2 yemek kaşığı yulaf kepeği
2 tepeleme yemek kaşığı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Tuz, karabiber, pul biber
Üzeri için bolca çörekotu
Evet, 0 yağ!
Kabakları, kuru soğanı ve havucu rendeleyip fazla suyunu bir kevgir yardımıyla süzdüm. İçine küçük küçük doğradığım taze soğan, dereotu ve maydonozu ekledim. Üzerine 3 yumurta, unlar, kabartma tozu ve baharatları ekleyerek karıştırdım (kekten daha sulu bir karışım oldu).
Yuvarlak bir pyrex tepsiye yağlı kağıt serdim ve karışımı tepsiye döktüm. Üzerine bolca çörektou serpip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirdim. Fırından çıktıktan sonra ılınması için fırın ızgarasına aldım yağlı kağıtla birlikte. Soğuduktan sonra dilimleyip saklama kabına koyarak buzdolabına kaldırdım.
Not: Bu mücverin dokusu soğuduğunda dahi kek gibi tok olmuyor, bir parça ıslak kalıyor ki bence bu lezzeti pekiştiriyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Diyorum ki...