18 Haziran 2015 Perşembe

FIRINDA KABAK MÜCVER

Bence mücver, kabağın başına gelebilecek en güzel şey! Kızartmasının hastasıyım ezelden beri ama hem yapması "off şimdi kim uğraşacak?!" hem de yemesi "uff kaç kaloridir ki bu :/". Fırın versiyonunu sanırım seneler önce bir defa denemiştim ama bulamaçtan hallice bir yemekti fırından çıkan. Bu günlerde herkes bir fırın mücver tarifi veriyor, yayınlıyor, yemelere doyamıyor. Diyet için de süper bir alternatif, yoğurtla tek başına öğün olur neredeyse. Yeniden denedim, sonuç:
 
Malzemeler:
5 küçük kabak (neredeyse baby kabak boyutunda ama aslında sakız kabak)
1 havuç
1 kuru soğan
5 dal taze soğan (küçük/orta boy)
1 dolu avuç dereotu (saplarıyla)
1 dolu avuç maydonoz (saplarıyla)
3 yumurta
2 yemek kaşığı yulaf kepeği
2 tepeleme yemek kaşığı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Tuz, karabiber, pul biber
Üzeri için bolca çörekotu
Evet, 0 yağ!
 
Kabakları, kuru soğanı ve havucu rendeleyip fazla suyunu bir kevgir yardımıyla süzdüm. İçine küçük küçük doğradığım taze soğan, dereotu ve maydonozu ekledim. Üzerine 3 yumurta, unlar, kabartma tozu ve baharatları ekleyerek karıştırdım (kekten daha sulu bir karışım oldu).
Yuvarlak bir pyrex tepsiye yağlı kağıt serdim ve karışımı tepsiye döktüm. Üzerine bolca çörektou serpip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirdim. Fırından çıktıktan sonra ılınması için fırın ızgarasına aldım yağlı kağıtla birlikte. Soğuduktan sonra dilimleyip saklama kabına koyarak buzdolabına kaldırdım.
 
Not: Bu mücverin dokusu soğuduğunda dahi kek gibi tok olmuyor, bir parça ıslak kalıyor ki bence bu lezzeti pekiştiriyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diyorum ki...