20 Haziran 2012 Çarşamba

ROKA PESTO SOS
Bu memlekette neden sıradan marketlerde lolorosso! olup da fesleğen olmadığını anlayabilmiş değilim, neden birbirinden güzel otları sadece balıkçılarda yiyebildiğimizi anlayamadığım gibi... Bir hamur krizi sırasında, Fransa'daki eski müdürüm Maryvonne'nin tarifi aklıma geldi, çok kolay ve enfes; fesleğene göre biraz daha keskin sadece.

Malzemeler (2 kişilik):
1 demet roka
2 - 3 diş sarımsak
1 dolu avuç çam fıstığı
Tuz
Değirmen karabiber
Parmesan (sert, sapsarı bir eski kaşar da olur)
Boool sızma

Hazırlanışı:
Rokaların kök (topraklı) kısımlarını gelişigüzel koparın -sadece yaprak değil yani, kalan saplar da lazım-, iyice yıkayıp suyunu süzdükten sonra rondoya atın, üzerine de geri kalan tüm malzemeleri ekleyip güzelce çekin. Bu sos, kıvama gelene kadar tam bir zeytinyağı canavarı, sakın cimrilik etmeyin, istedikçe ekleyin, ta ki o kek karışımı kıvamını elde edene kadar. İşte bu kadar! Haşlayıp süzdüğünüz makarnanın dumanı tüterken ekleyin dilediğiniz kadar; sostaki parmesan yetmezse üzerine ilave... Bunun da şahane bir dip sos olabileceğini söylememe gerek yok sanırım...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diyorum ki...