20 Haziran 2012 Çarşamba

ENGİNAR PATE (ENGİNAR PÜRESİ DE OLUR)
1 sene olmuş bloga yazmayalı ama öylesine şahane bir yaz tarifi denedim ve o kadar leziz oldu ki kendime not olsun diye buraya ekleyeyim dedim. Tarifin ilhamı Nişantaşı Delicatessen, benimki biraz daha hafif oldu gibi. Buyrunuz...

Malzemeler:
5 adet enginar (iyice temizlenmiş, kılçıkları ayıklanmış)
1 diş sarımsak
Yarım paket light labne
1,5 çorba kaşığı parmesan (sert ve keskin kokulu bir eski kaşar da gayet güzel olur)
Tuz
Sızma (ben koymadım)

Hazırlanışı:
Enginarları tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşladım (ben her daim düdüklü tencere kullandığımdan, düdük öttükten ve altı kısıldıktan sonra 15 dk.). Tencereden aldıktan ve biraz ılındıktan sonra rondoya attım, içine 1 iri diş sarımsak ve parmesanı ekleyerek püre haline gelene kadar çektim. Püreyi saklayacağım kaba aldım ve üzerine yarım paket light labne peyniri ekledim ve kaşık yardımıyla karıştırdım. Labne sulanmaya/sulandırmaya çok müsait olduğundan rondodaki karışıma eklemedim. Enginarları tuz ile haşladığımdan ve parmesan zaten tuzlu olduğundan ilave tuz koymadım, istemedi de. Bu noktada zeytinyağı koymak tamamen isteğe bağlı, keza dereotu da öyle ama dereotu ve enginar çok yakışıyor birbirine. Servis önerisi olarak da buz gibi beyaz şarap yanına etimeklerin üzerine ve ya üçgen/kare mini ekmeklere kanape şeklinde olabileceği gibi, nispeten nötr tadı olan bir cips yanına dip sos olarak da servis edilebilir. Büyük marketlerin ithal ürün raflarındaki mini tartöletlerin içine de doldurulabilir.
Bu arada yağ koymadım ama zerre sulanmadı ertesi güne, hatta daha bir fava kıvamına geldi diyebilirim. Taze enginar hala bulunabiliyorken şiddetle tavsiye ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diyorum ki...